Stygnen är borta!

Ska börja med att skriva att vi tog bort stygnen i förrgår, det gick bättre än förväntat! Jag hade gruvat mig som bara den! Men det kom några tårar för henne med det gick så himla fort! Och det såg ut att ha läkt bra, men måste fortfarande ha ett plåster så hon inte klöser bort skorpan ...
Stackarn är ju livrädd för doktorer, direkt vi kom in på VC så ville hon vända om o sa -nej nej mamma!
Samma var det när doktorn hämtade oss från väntrummet.. Som tur va var han jätte duktig med Alicia hon hon vinkade glatt hej då när vi gick därifrån :) Och hon fick även ett klistermärke som hon så stolt gick o bar på :)


Envisa jävla förklylning, FÖRSVINN!
Den blir värre för varje dag som går, hostan iaf..
Direkt jag tar ett lite djupare andetag så håller jag på att hosta upp lungorna!
Alicia är också tok fökyld fortfarande, men feber är borta som tur är..
Och nu kom simon hem i morse o hade jätte ont i halsen och huvudet, så det lär vara sjukstuga här hemma i helgen, på vår lediga helg tillsammans :( Men får se de positivt, vi får ju vara med varandra iaf :)

Satt o fundera en massa igår, och kom fram till att man var mycket bättre på att ta kort på magen vid första graviditeten, då knäppte vi flera om dagen o skrev vilken vecka osv.. Nu har vi kanske tagot 2 kort ...
Jag skrev även första gången jag kände Alicia sparka, och hur mycket magen växte för varje vecka, o det har jag då inte gjort nu .. Men det kanske är så, att första graviditen lägger man mer massa tid på sånt? Och andra kanske man inte har lika mycket tid att lägga på :p

Men måste ta mig o kragen och börja ta några kort här mot slutet. och även boka tid så vi får ta familje/graviditets bilder, som vi gjorde då alicia låg i magen :) ..

Har även kommit fram till att rödfärgen i håret inte fastnar då man är gravid! Färgat det för snart en mpnad sen, och varje gång jag duschar ser det ut som att jag håller på att skölja ur färgen! PLUS att håret färgar av sig hela tiden även då det är torrt! Så det måste ju vara så?
Men snart är det röda gone, o kan inte annat säga än att jag längtar, less på att vara rödhårig, och framförallt att se GRÅHÅRIG ut när utväxten kommer fram!


Nä nu byta bajsblöja, o sen försöka få kraft o städa detta hem! Och efter det ladda för ett kort arbets pass, 16-20, vadå förstora en fredag inför ledig helg ??


/N

The worst day ever!

Long time no see... AGAIN.

Skyller på att jag varken har haft ork, tid och insperation till att blogga!

Både jag o Alicia är fortfarande förkylda, o den blir bara värre för varje dag som går...
Alicia hostar så hon håller på att spy varje gång, rinner som en kran ur hennes näsa och är allmänt hängig.
Min hosta har också blivit värre, men äntligen övergått från rethosta till slemhosta o även jag är en snorunge!


Ska berätta om den värsta o hemskaste dagen i mitt liv!

Vi bestämde oss att ta en tripp till ikea, jag, simon, alicia o mommo. Eftersom vi båda hade ledig dag o alicia var mycket piggare den dagen ..
Men det slutade inte bra!

Vi hade precis ätit i restaurangen, Alicia var less på att sitta i kundvagnen så vi släppte ner henne så hon fick springa av sig lite, o överlycklig tjej sprang runt där o skratta o hoppa :)
Sen sprang hon mot mig med världens smile o snubblade på nå sätt och åkte med huvudet rakt in i ett rundjärn i kundvagnen och spräckte ögonbrynet!!
Fy fasiken vilken panik man fick då jag vände henne på rygg o såg hur mycket blod som kom ur henne!
Jag är glad och tacksam att både Simon och mommo behöll lugnet, själv blev jag nog chockad o tårarna började att rinna på mig stod o skaka, med henne i min famn, skrikandes i panik!
Och ett STORT TACK till Ikea personalen som hjälpte till! Och som också ringde mot kvällen och fråga hur allt hade gått och hur det var med henne och oss! Guldvärda ♥
Dom har tydligen alltid någon som är utbildad i sjukvård som jobbar, för att kunderna ska kunna vara trygga när dom går på ikea. Så det kom 3 st som var utbildade, blåstrade om henne, gav henne en nalle o sen åkte vi in till akuten, o där fick hon sy 2 stygn :( O det var också värsta marddrömmen, att ligga o hålla fast henne, o se paniken i hennes ögon! O då hade hon ändå fått lugnande o lokalbedövning, men inget verkar ha hjälpt..

När vi var klara där så for vi tillbaka till ikea för att hämta upp mommo som stannade där..
Så jag mötte upp henne i kassan o betalade de vi hade hunnit stoppa i vagnen.. Och sen for vi raka vägen hem ..
Alicia var pigg som en lärka när vi kom hem, doktorn sa att hon nog skulle vara loj o groggi hela kvällen, men tvärtom! Det var som att man gett henne nå uppåt piggande, hon hoppa, sjöng, sprang, skratta, studsa, jaaa allt förutom o sitta still :)
Och dagarna här efteråt har verkar hon inte alls ha ont eller stora sig på det stora plåstret övanför ögat.
Men i morgon ska stygnen bort, o jag gruvar mig redan för hur det ska gå!
Det gör så ont i mamma hjärtat när hon är så ledsen o har ont, o speciellt då man ser paniken i hennes ögon!

Men som mormor sa på vägen hem från ikea, - Det lär inte vara första gången någon sånt här händer, eller att man är orolig över att det ska hända!



 

Näe nu kommer Alicia o säger - KACKA mamma, så nu blir det blöjbyte!
Sen soffmys framför barnprogram och ladda inför kvällsjobb!


/N

Pyssel o bak .

Förkylningen är fortfarande kvar! Men jag tror det börja gå mot det bättre nu, både för mig o alicia. "Peppar peppar".
När vi vakna i morse kändes det som att man blivit på kört av en lastbil.
Men tur jag har en liten prinsessa som väcker en på morgonen så hjärtat bara smälter ♥ Vaknar av att hon ligger o pussar på mig o säger- Maaamma.. O när jag öppnar ögonen säger hon glatt- MAMMA o kramar om mig ♥

Haft en lugn dag, lekt lite, läst böcket om och om igen, och tittat tv :) Tog oss även en stödvila på dagen, det behövdes!

Ikväll så har trollungarna linnea o tim varit här :) Och även Ellie o niko så klart..
Så jag o linnea har pysslat lite o efter de så bakade jag o barnen negerbollar :)





När dom for hem så åkte vi till ica maxi en snabb sväng, hämtade ut biljetterna till Kapten röd som jag o hjärtat ska gå på :) O köpte vindruvor till min älskade dotter, som hon verkligen äääälskar! Hon kan äta hur mycket som helst ..


Näe nu ska jag umgås med mina älsklingar, kolla BB som vi missade igår, slänga ihop en fruktsallad som jag ska äta till :)


Pussohej!
/N


Älskade mormor ♥

I måndags så vaknade både jag o alicia med förkylning :( Och den vill inte ge mig sig, utan blir värre för varje dag som går .. Inge kul alls..
Så hela måndagen var vi bara hemma o tog det lugnt o försökte kurera oss..

Igår så hade vi en hel dag med mor, var på storheden o handlade till middagen som jag skulle slänga ihop, Ärtsoppa o plättar, HEMMAFGJORD ärtsoppa till och med :p Första gången jag gjort egen, och det blev jäkligt god om jag får säga det själv ;)
Bjöd även mommo o moffa på middag ♥
Till efterätt slänge jag ihop en frukstsallad som bestod av äpple, banan, apelsin, jordgubbar och mango, fräsht o gott!

Mormor hade med sig en hel resväska fylld i kläder till Alicia, som hon shoppat där nere i spanien, så nu har hon hen helt ny sommar garderob! Tack för allt mommo ♥
Har varit dåligt väder den första månaden, så hon har inte gjort annat att shoppa verkar det som :p O hon säger själv att det blivit dyrare än vanligt pga av vädret :) Haha ..
Ja kan då säga att du varit SAKNAD! Tur att det är länge kvar tills du far nästa gång!


Från de ena till det andra, vill få klart här hemma! Vill fara till ikea o köpa grejer!
- Få upp tv:n på väggen i sovrummet
- Sätta upp klockan i köket
- Göra mitt kollage som ska vara här i köket
- Måla om soffan vit
- Sätta upp väggtexten ovanför sängen
- Köpa en fin byrå som vi kan ha i köket

Jaa de var väl några av dom saker som jag har att göra på min to do lista!


Näe nu ska ja gå o sätta mig i soffan o mysa med min älskade dotter ♥

Oj så duktig hon är, sprang precis på toan o skrek ´kissa mamma´, ´kissa mamma´. O jajjomen, blöjan va torr o hon kissa på pottan :)! ♥




Have a nice day
/N

Första o sista gången!

Long time no see!

Jobb helgen är nu äntligen över, fast egentligen skulle jag ha jobbat delad tur idag också, men har bara jobbat morgon passet, min kropp säger ifrån! Pallar inte jobba först hela veckan o sen 2 delade turer efter varandra! Men jag gav det ett försök iaf!

Idag kommer äntligen mina hjärtan hem från korpis!
Finns inga ord som kan beskriva hur mycket jag saknar dom!
Faktiskt första gången jag är utan min prinsessa mer än några timmar, har aldrig sovit utan henne heller. TUR att dom for igår o bara är till idag, annars hade jag fan i mig dött!
Kom många tårar igår då jag skulle säga hej då(blödig som jag är).. Även när jag kom hem efter jobbet igår kväll, det var så tomt o ensamt! Ingen liten ängel som sprang rajt i min famn o sa "MAMMA"! HUJA. Första o sista gången!


Mamma saknar o älskar dig oerhört mycket
  


I fredags var vi på shopping tur, Alicia har fått sig en vår/höst outfit, så himla nöjd blev jag!
Även fått 2 par byxor och en tunika :)
Jackan är rosa med knall orange.



Dammsugaren vill bli rastad, och solen försöker visa mig hur jävla dammigt det är! Men jag oooorkar inte, har för ont.
De är bara det att känner jag mig själv så kommer jag inte klara av att ligga o titta på skiten! Blir tokig..
Och att jag är förjävla uttåkad gör ju inte saken bättre!

Alltså va gör man då man är karl och barnfri? Mer än att sakna ihjäl sig!
Kanske ska tappa upp ett bad? eller...
Kolla BB avsnittet jag missade i fredags? eller...
Kolla hockeyn som börjar snart? eller...
Bara sova bort några timmar så är mina hjärtan snabbare här?
Jaa den som lever får se..

Påtal om nå annat, fasiken va härligt det är när vårvädret är här! Man blir så pigg o glad. Att solen kan ge en så mycket enegri. Fast det finns en stor nackdel till att det är varmt, då tinar våran "fina" gård fram!
Hela gården kommer att vara som en enda stor geggamojja! Men barnen lär ju gilla det iaf :p




På återseende!

/N

Rutviksloppet

Denna dag har då verkligen flugit iväg med en väldans fart!
Först jobbat 7.15-13, hem till karln o hämta prinsessan på dagis, gjort middag, ätit o sen hann vi sitta o soffan o mysa en stund innan det var dags att klä på sig för att åka ner till dagis igen på Rutviksloppet :)

Var där i 2 timmar, alicia ville gå, åka bob eller pulka runt spåret, utan hon ville att pappa skulle bära :) Men lika bra gick det, o samtidigt fick han lite träning ;) Haha ..
Jag drog tim på bobben och linnea gick.
Alla 3 barnen fick varsinn medalj :)

När vi gått runt spåret så gick vi och åt korv o barnen fick leka av sig lite.

Hann inte vara hemma länge så for vi o kolla på en bil, som vi fick med oss hem :)
Alicia somnade i bilen, och det hade vi förutspått att hon skulle göra, så vi gav henne en välling innan vi for, så det var bara att lyfta henne i sängen när vi kom hem, o nu sussar hon så sött ♥

Mamman i huset unnade sig en varmt och ett välbehövt bad! Med en badbomb som doftade riktigt ljuvligt!
Synd bara att de var den sista jag hade, men har försökt säga till min andra hälft att om han vill överraska mig någon gång så kan han köpa några badbomber, så får se då ;)


Nu sitter jag o älsklingen o tittar på BB, o mumsar lite chips.



Oj va hattigt inlägget blev ..


Tjingeling!

/N

Tan can wipe

Ska börja med att rekomendera TAN CAN wipe- hur bra som helst! Fick en jämn och fin "bränna"!




Halv ligger i soffan o kollar hockeyn.
Alicia sover så sött, somnade just innan halv 8, fått kämpa att hålla henne vaken sen ja kom hem från jobbet(17.00)
Simon åkte på att jobba extra, så ellie har varit med sessan ett tag så slapp hon vara på dagis så länge, tack ♥
Så vi har varit där en stund när ja kom hem. 
När vi kom hem fick Alicia hoppa i badet, o jag fick sitta på toastolen o hålla henne sällskap :) 
Tog inte många minuter efter badet så somnade hon i min famn framför tvn, tar på krafterna att vara på dagis. 

Så var det dags igen att bråka med alicias torra utslag på kroppen, hela kroppen är full av utslag :(! 
Hade fått det så bra, hela hon var så len och utan torrfläckar, men direkt man inte smörjer så kommer dom tillbaka, kan räcka med att man inte smörjer henne en gång efter badet så blossar dom upp! 

Själv kämpar jag med mina jävla torra händer, självsprickor på knogarna och på fingarna och det är inte skönt kan jag tala om! Och det blir inte bättre av att vara på jobbet där man spritar händerna stup i kvarten! 


På tal om nå annat, har fått förlängt en månad till på det stället jag är, och blir nog en period till efter denna :)! 
Får se hur länge jag orkar, men ska försöka jobba in till maj iaf!


Oj oj vad jag saknar min babe ♥ Inte setts på hela helgen, så har vi gått om varandra idag!
Vill ha din kärlek, helst nyss! Längtar tills du kryper ner i sängen o håller om mig ♥ 
 
Dom bästa i mitt liv- Jag älskar er!




Over and out!
/N

underbart

God morgon alla läsare.

Lika underbart väder idag som igår, så härligt med soltimmar om dagarna, och PLUS grader :)
Synd att vi inte kan gå ut o njuta av den då vi ska klä om soffan, svärmor, svärfar o ellie ska hjälpa så passa på när vi är flera som kan slå våra kloka huvuden ihop :)


Igår var det en hemst värk dag, har nog aldrig haft så ont förr!
Måste ha varit av madrassen vi sov på hos grannen, och att vi var på benen från kl 7 på morgonen .. 
Var så gudomligt skönt att lägga sig i sängen igår kväll, trots att det blev sent!

Hade tänk mig lite sovmorgon idag, men va är det för något?
Alicia slog upp sina två blå strax före 7, fast då har vi legat o mojjat i sängen till strax efter halv 9 :) Så det är ju skönt.

Nu har vi precis ätit frukost, så nu ska vi göra oss i ordning o ringa hit dom andra :)


Testat en tan can wipe, en våtservett som gör en brun på 3 timmar, så får se hur resultatet blir :p



Ha en trevlig kväll, uppdaterar sen.


/N

Resultat

Kuckeliku här vakna i före 7! HOOH..

Så nu är det full rulle, har 3 lekande barn runt om oss, så mysigt ♥
Och snart är även svärföräldrarna här. O då blir det att äta frukost :)


Igår hade vi mysdag här hos familjen tandlund, barnen lekte på o busa för fullt o sen när dom tillslut somnade efter mpnga om och men så satte jag o ellie oss i soffan för tjejmys med dipp, paprika, morötter(och chips), en hälsofredag med andra ord, bortsett den lilla skålen med chips :p

Efter vi sett BB och ett avsnitt av så ska det låta så gick vi till sängen, både jag, alicia o ängla har sovit här :)
I morse när jag vakna så kände jag mig som halta lotta! Hujja va ont i kroppen .. O har det fortfarande ....


Idag blir det att åka på loppis :) Får se om man får hem nå gammalt skrot..


Ni är säkert JÄTTE nyfikna hur resultatet av spray tan blev igår :) Jag varnar känsliga tittare och er med svagt hjärta att kolla på bilderna!



Jag ställde mig i duschen på stört, och NEJ det blev inte så fläckigt som det ser ut, just bara för att jag skynda mig att spola av mig allt.. SÅ va har vi lärt oss av detta? DONT DO THIS ALONE!
Nu har jag faktiskt en fin "bränna" ;)
Ska testa om nån dag igen, men HJÄLP!



Nu vara trevig här ..

/N

On a misson

Snart gäller det ----> 
Det får bära eller brista. Välja mellan blek eller fläckig? Pest eller kolera?
FÖRHOPPNINGSVIS så blir det en jäääämn o fin solbränna ;p


På tal om något annat så var vi på ett litet misson till Skeå igår, hela familjen tog oss en tripp för att hämta hem en KÖKSSOFFA :)!! Så nu äntligen har köket blivit helt. Fast den behöver lite kärlek och omsorg, ska målas om(vit), och kläs om!
Tror jag ska göra mitt kollage som jag pratat om bakom soffan, kan bli shnyggt :) Iaf att dömma bilden jag har i huvudet :p




Idag far älsko upp till byn, dom ska ha den årliga killträffen, köra skoter, grilla, basta o ta sig "några" öl :)
Så till helgen blir man gräsänka, inget jag ser fram emot. Kommer som vanligt att sakna ihjäl han ♥
Men svärmor och svärfar kommer hit idag, oså är ju ellie o tim hemma, så vi kan hålla oss sysselsatta i helgen :) O då går tiden mycket fortare..


Har precis fyllt i blanketten om graviditetspenning, som jag måste skicka in så fort som möjligt, men måste förbi chefen så hon får skriva lite papper innan .. Hoh man blir ju nevös, tänk om det inte blir beviljat?
Och andra sidan känns det inte som att man har råd att gå hemma med graviditetspenning, knappt 80% av sjukpenningsnivån delat på 365= NADA!


NU gäller det! Säg hej då till blekfisen, och kanske hej till smutslorten!

/N


Kilorna stiger !

Lyssnat på bäbis ♥-ljud idag. Låg kring 150, så det kanske är en lillasyter i magen :) Fast det är ju helt olika.
Tur man fylls med kärlek och lycka när man får höra dom små hjärtljuden! Speciellt när man ställer sig på vågen och inser att man redan gått upp 14 kilo! Hur ska detta sluta??


Varit o ränt på storheden med mor idag, gårr på lite affärer, inte köpt så mycket. Var mest ute efter en ny matta till vrummet, men den jag ville ha var slut, o skulle nog komma in i slutet på veckan. Tror det blir skit snygg som jag tänk :) Bild kommer sen!


Just nu väntar jag på att gubben ska komma hem, så vi kan fara o hämta lillskrutt på dagis :)
Blev nån tår när jag lämnade henne idag, men hon har inte varit där på en vecka så är nog därför, och hon slutade gråta direkt fröken tog henne i famnen ..


Senare ska vi nog ta oss en promenad, efter middagen kanske ..
Gjort det nu i 2 dagar så himla härligt att få friskluft och få röra på fläsket lite ..
Synd bara att dom där jäkla sammandragningarna ska spöka, för ju så jävla ont o gå när dom väl kommer, men men några pauser så går det bra :p ..

Och som vanligt har jag problem att komma på vad fan man ska laga till middag, är less på allt jag lagar, blir som samma sak dag in och dag ut! Kan ingen komma o kocka i en vecka så man får smaka på lite nytt??



I morgon kommer äntligen Ellie o Tim hem, som vi saknat dom ♥


Har äntligen tagit tag i att framkalla lite bilder! Men har ju några att gå igenom. bara på telefonen har iaf 3500 bilder :p Så kan ju tala om att telefonen är förbannat seg, och har fullt minne . Så var illa tvungen att börja framkalla lite nu så jag kan rensa bilder från den ..


På återseende.

/N

Helgen ♥

Haft den mysigaste helgen på länge ♥ Bara varit hemma o njutit av att hela familjen har varit samlad. 

Blev inte att gå på isbvägen igår eftersom Alicia hade feber, så vi packade ner henne i vagnen och var vi ute på gården o njöt av det fina o varma vårvädret, grillade korv och pinnbröd och hade det mys, Elin o matti kom också förbi :) Oså var moffa o sa hej en snabbis.
När dom for hem o solen försvann bakom grannhuset gick vi på en promenad, blev en kort promenad eftersom jag fick sammadragningar för varje steg jag tog!
Var nog ute i 4 timmar igår :) Och det kändes när vi kom hem, var döö trött! Fick kämpa för att hålla mig vaken, men tillslut så somnade jag i soffan :p

Idag har det levande väckarklockan slagit upp sina två blå kl 06.45, ställde sig upp i sin säng med sigge under armen, ropade maaaammaaa o försökte nå mig, sötungen ♥ Så lyfte över henne till våran säng o där låg vi i över en timma innan vi klev upp för att äta frukost.

Efter frukosten ställde jag o alicia oss o baka :) Kladdkaka och Oscars favvo kaka(ljusa mockarutor). Och mannen i huset dammsög o plocka lite.
När allt var klart for vi o gjorde några ärenden, hämtade upp käre mor o åkte tillbaka hem för att slänga ihop tårta o förbereda för fika gästerna som skulle komma o fira min älskade "lille"bror som fyller hela 15 år imorgon ♥ Storkillen!

När gästerna hade farit hem så klädde vi på oss o gick ut för att få lite friskluft, promenerade runt här i byn i drygt en timma, riktigt härligt! O skönt väder..
Synd bara att domd är jäkla sammandragningarna ska göra så ont, i början gick det kanon bra, men på väg hem så gjorde det såå himla ont, så var tvungen att stanna några gånger tills det släppte ..

Nu känner jag av att jag stått på benen heela dagen lång, kroppen protesterar o vill verkligen att jag ska lägga mig på soffan o sträcka ut mig! Mina fötter pulserar o skriker att dom ska bli masserade, så hjärtat ska få knåda lite :p ..


Prinsessan har fortfarande feber, inte alls nå hög nu och mycket piggare är hon ♥
Man ser att en tand när som helst spricker upp från tandköttet, så det är nog det som spökar! Så det blir att vara med VAB imorgon också ...
Just nu går hon här o är väääldigt trött, ser ut som att hon snart somnar stående, så ska gå o lägga mig i sängen med henne så läsa en bok så hon somnar ♥ Min älskade barn, jag älskar dig mest av allt!

Sen vankas det BB med den älskade mannen i huset ♥
Jag är hög på livet, allt är så underbart!




/N

Feber

Ingen feberfri dag idag heller, men inte lika hög iaf, 38.1 på morgonen, och igår låg hon på 38.5 hela dagen. även fast vi gav supp ..
Trodde det skulle bli en feberfri dag igår eftersom hon vara hade 37.8 på morgonen, men ack så fel jag hade. Stackars våran prinsessa ♥
Men hon verkar iaf inte vara så medtagen, leker för fullt men liite gnällig av o till .. Men annars pigg ..

Vi hade planerat en tripp till Ikea idag, men det blir inte av. Så får se när vi tar det då?
Så vi går nog ut sen istället, packar ner Alicia i vagnen o kanske åker till isvägen för en skön promenad? Ta med sig varmchoklad o nå smörgåsar kanske :) Verkar bli fint väder .


Ha en bra dag alliphopa.

/N

Det som göms i snö kommer upp....

Töväder idag, 7 plus grader och ingen sol på himlen, kändes konstigt men varmt o skönt :) Droppat från taken o bart på vägarma. Härligt :)

Haft kort arbetspass idag, 8-12, nästan meningslöst..
For hem efter jobbet, la mig o soffan o titta repriset på BB från igår o sen for jag o hämta hem min prinsessa ♥ som var nyvakne när jag kom, hade sovit i 2 timmar, o det är inte likt henne, sa även fröknarna, hon brukar bara sova en timma på dagis .. O när vi kom hem så var hon fortfarande lite trött o hängig.. 
Tog nu ikväll och då hade stackarn 39.3 :( Så nu sover hon så sött i Simons famn ♥



Lekte ett tag innan jag började med middagen, som bestod av köttfärslimpa, potatis, brunsås, smörstekta(färska) champinjoner o lök :) Mumma!

En stund efter vi ätit middag så kom moffa på besök, så vi har surrat på :)
Har även bakat frallor ikväll, till min andra hälft så han kan ta med sig till jobbet :)
När moffa for hem så satte sig jag o Alicia i ett bad ..

Näe nu ska jag äta lite bär o fortsätta att kolla hockeyn..


/N

RSS 2.0