Glädjerus ♥

Det värmer i mamma hjärtat när Alicia ropar "MAMMA, jag kackar(helt överlycklig)" Så säger jag- Va bra gumman, gör det ont?
Nää mamma, jag kacka mera nu :) ♥

Hoppas förstoppningen ger sig nu!


en inbyggd klocka

God morgon, uppe med tuppen idag igen!
Alicia öppnade sina vackra två blå kl 7!
Och liam har varit hungrig hela natten känns det som, gav han ersättning innan jag somnade kl tolv, sen har han vaknat kl 2, 5 och 7 för att äta! Och jag har somnat sittandes varje gång, och vaknat en timma efteråt av att jag har nackspärr! Så då har jag lagt ner Liam i sängen, så har det inte tagit länge så har han velat äta igen..
Verkar som att han tar igen sig o äter upp sig så han börjar att följa kurvan :p
 
Jaa nog har vi varit bortskämda, från att alicia har sovit länge på morgonen till att ha fått en inbyggd väckarklocka på kl 7!
Behöver jag ens säga att jag är trött?
Tur att hon gillar att ligga kvar i sängen o mysa ♥
 
Får se vad denna dag har att erbjuda?
Lite sugen på att fara till storheden och gå på det nya H&M.. Hade vela köpa ett svart fleece ställ till Alicia, köpte ett igår då vi var på stan från cubus, ett grått, men det var loite tjockare, gillar mer H&M´s eftersom att dom är tunnare..
 
Var med min älskade mormor och barnen på stan igår.
Åt lunchbufé på waldorf och sedan gick vi runt på affärerna.
Barnen fick varsitt klädesplagg av momma, Liam fick en jumpsuit och alicia fick en tunika+legging..♥
 
Igår kväll var vi över hos grannen, kollade en riktigt bra film!
 
Näe ska gå till sängen o mysa lite med mina älskade barn innan jag fixar till mig ♥
 
/N
 

Trötter

God morgon Sverige!
Uppe med tuppen även denna morgon.

Vet inte bad Alicia har fått för sig, att vakna kring 7 varje morgon, det har hon inte gjort sen hon föddes!
Fat varje gång hon har vaknar så har jag suttit o ammat Liam, o tror hon att det är dags att vakna, oså när jag ammat klart är hon för pigg för att somna om!
Men jag hade mer än gärna somnat om, då Liam har ätit mycket inatt, gav han sistgången kl elva, så har han vaknat kl 3, 6 och 7!!
Äsch, det är bara att skaka av sig tröttheten och hålla sig vaken till ikväll :)

Vi får ta o leka i ett hela dagen :)
Kanske far in till stan o fikar med någon?

Nu ligger vi alla tre i sängen o tittar pippi, myspys ♥
Ska strax kliva upp o äta frukost!

/N


Aaj aj

Hej och välkommen oönskade förkylning!
Än har den inte brytit uy helt, tappat rösten och har lite ont i halsen..
Men lilleman är jätte snorig :( Och alicia har också varit snorig, och har fått vara hemma frn dagis, men idag fick hon fara, eftersom hon är bättre :)
 
I tisdags var vi på BVC med lilleman, han fick sitt 3 månaders vaccin, och Alicia ville följa med o hålla lillebror i handen, och det gjorde hon också ♥ När vi satte os i bilen säger hon -Mamma, lilleboo blev ledsen, stackarn.. :)
Vägde o mätte han också, nu är han 60.5cm lång och väger 5610g, han följer inte kurvan, är nedanför den, så måste börja fylla ut med ersättning, opch första gången var igår ♥
Hanvar så duktig och tog flaskan direkt, först gan Simon, och då var han lite tjorvig, men direkt jag tog över hon han flaskan jätte bra, säkert för att det luktar mat om mig :)
Efter att han ätit blev han däckad(han badade innan också)!
Gav han sista målet(amma) kl 23 ca, men ändå har han vaknat kl 03, och 06 och har velat ha mat!
Så kl 06.40 klev jag upp och gjorde morgon, eftersom jag hade ställt kl på 07.20, kändes som att det inte var någon ide att försöka somna om..
 
När jag klev upp tog det inte många minuter så klev Alicia också upp :)
Så vi satte oss framför tv o åt frukost ♥
 
Igår var vi hos läkaren med Alicia, pga av att hon varit förstoppad av och till i drygt 2 veckor! Bajsat var 4e dag, men gråtit/gnällt varje dag att hin har o0nt i rumpan :( Hon har säkert gått o hållt sig, för att det gjorde så ont första gången hon blev förstoppad, så hon har hamnat i en ont cirkel..
Inte kul när hon gråter hysteriskt, hoppar och vet inte vars hon ska ta vägen när hon inte kan hålla sig mer o bajset väl vill komma ut!
Har fått utöka med laktulos, och hoppas på att det funkar! Men igår eftermiddag verkar det har släppt, för att dömma på konsistenten *peppar peppar*.. Mammas flicka ♥
 
Efter vi varit hos läkarn for vi o hämtade upp mommo o ray o for sedan till boden, där vi fikade och sen for till dollar store :)
 
Nu sitter jag här i soffan, tittar på nyhetsmorgon och dricker en cappuccino!
Liam ligger här breved mig o halvsover..
 
JÄVLA REGN!
Tur att vi hunnit fått ut all matjord iaf, men hade behövt göra det jämt, men det går ju inte så länge det regnar, det hade gärna fått vara regnfritt 1 vecka till, så hinner vi så gräset också, sen får det regna hur mycket det vill!!
SÅ skönt att börja se ljuset i tunneln för denna gård! Nästa sommar har vi en GRÄSMATTA, vilken lyx!
Och nästa sommar måste vi ju bestämma vad och vars vi ska ha buskar/träd.. Så det inte ser så tomt o kalt ut på gården...
Tips på fina buskar eller träd?
 
 

Får se vad denna regniga och tråkiga dag har att erbjuda?
Hade egentloigen behövt vila, SOVA.. Men lilleman verkar lite för pigg för att jag ska hinna det innan alicia ska hämtas, så får sätta tändstickor för att hålla ögonen öpna och dricka mycket vatten för att få huvudvärken att försvinna! Men en sak är säker, ska börja dagen med att baaaara sitta o mysa med min älskade son i soffan!!
 
Have a nice day
/N

Natt mat.

Sitter i sängen o ammar Liam och tittar på vänner för att hålla mig vaken!
Förkylningen har nu hittat hit, fått avbryta ammningen för att suga ur Liams näsa, stackarn är jätte täppt, men nu blev det mycket bättre! Får se hur Alicia mår imorgon, hon tig natt redan kl 18 igår!
Fast inte så konstigt med tanke på att hon vaknade kl 7, och sov ingen middag! Och på det var vi ju ute o plockade blåbär och gungade i drygt 2 timmar igår!

Själv har jag det konstigt i halsen, ont av o till!

Imorgon(idag)ska Liam få sitt 3 månaders vaccin, storkillen!
Tänk att han redan blir 3 månader(idag), tiden går alldelens för fort!

Sådärja, då har han ätit klart, ska rapa han o sen ska vi fortsätta att sova.

/N


Finally!

God morgon folket, här är det tidig morgon! Liam vaknade strax efter sex o ville ha mat, och när han var färdig vaknade Alicia o ville inte riktigt somna om, så nu ligger vi är i sängen o myser till Emil i Lönneberga ♥
Förkylningen är på väg att hälsa på detta hem, Alicia är förkyld, Liam är snorig och jag o Simon börjar också bli förkylda, BLÄÄÄ...

Idag ska det tok mysas eftersom Alicia varit borta sen i torsdags!
Först har hon sovit hos sin mormor en natt, och sen på fredag kväll for hon upp men faster med familj till sin farmor o farar i korpis och varit där till igår kväll!
Först tänkte jag inte släppa iväg henne, men fick tänka efter att Simon släpper iväg mig och baren till Spanien, så kändes som att jag inte hade något val!
Jag grät som ett barn! Värst var att dom for så sent, halv elva på kvällen, det var mörkt och pga av älgjakten kan det vara mycket älgar på vägarna, så när jag sa hej då tänkte jag, TÄNK om det är sista gången jag ser henne, och det gjorde inte hela saken bättre, så jag grät mig till söms!
Kan för mitt liv inte förstå hur man kan tycka att det är skönt att lämna bort sina barn, och tänk dom som alltid lämnar bort dom, förstår mig inte på sånna männsikor?
Jag kan ju säga att jag är glad att jag hade Liam hemma, som gav mig barnkärlek, annars hade jag ju aldrig klarar av denna helg!

Uppsvullen och med sprängandes huvudvärk vaknade jag morgonen där på, vi var som i ungdomens dag o sov till 11 :) Fast Liam hade ätit en gång innan, men vi somnade om efter det.
Vaknade till en solig höstdag, äntligen som vi har längtat efter denna sol!
Så vi klev upp, åt frukost och sen tog på oss arbetskläderna för att gå ut på gården och arbeta!
Jag började med att måla brädorna runt dörren på bodan, sen tömde jag alla blomlåder, och började att kratta ut matjorden, och Simon paddade uppfarten, men sen böt vi, så han krattade och jag padda!
Och Liam, han sov så sött i vagnen :)

Efter några timmars arbete gick vi in för att kolla på hockeyn :)
Mormor och morfar kom också förbi, och även Simons kusin, Anton.
När hockeyn tog slut for mommo o moffa, och Anton for hem för att hämta en film som vi sen såg på kvällen, den nya Johan Falk filmen..

Söndagen bjöd också på några timmars jobb på gården! Har krattat ut all matjord som var utspritt, så idag kommer han med traktorn och brer ut det sista som vi sen måste kratta till.
Fy fan va tungt det är att kratta! Och tråkigt nå jävulst! Men det måste ju göras, och sen när allt är klart kan vi tänka, detta har vi skapat alldelens själva! :)
Har även plockat undan på altanen, gjort iordning för vintern helt enkelt..
Så vi har fått mycket gjort denna helg!

Får se vad vi hittar på idag, funderar på en skogspromenad, plocka blåbär, enris och rönnberg, det kommer Alicia att gilla :)

Ha en fortsatt bra dag!
/N


Trötter

Tidig morgon, fullt upp, sen kväll= helt slut!

Morgonen började med mys i sängen med mina två underbara barn ♥
Hade dom på vardera sida, så mysigt!

Efter vi lämnar prinsessan på dagis for vi raka spåret hem till mamma o ray, där jag gav lill prinsen mat och sedan for vi vidare in till stan för att sola, och medans satt ray med Liam o väntade ;p

Varit på kalas hos min tremänning, hennes dotter fyllde 4 år, så vi for dit nästan direkt efter att ha hämtat hem Alicia från dagis, svängde bara förbi hem, åt lite mellis och böt om!

När vi for därifrån hämtade vi upp Simon hemma som hade kommit från jobbet gör att sedan fara o lämna av våran älskade tös hos sin mommo o bästis ray, där hon nu spenderar natten!
Saknaden är enorm ♥!!
Tur jag har min älskade lilla guldklimp hemma iaf ♥!
Jag älskar er min kära lilla familj ♥

Nu ikväll har vi tittat hockey, och givetvis vann ju Luleå, yeeey!
Och har även avverkat ca 40 minuter på gåbandet ikväll :) men var tvungen att avbryta och stänga av den då det började att lukta bränd elektronik och låta som att den skulle sprängas i bitar!
Så Simons kusin ska komma o titta på den imorgon o se vad/om det är något fel?!

Nu ligger Simon o snarkar här breved mig i sängen, Liam äter kvällsfika och direkt han ätit klart ska vi också sova!
Tänkte försöka sova lite längre imorgon, om jag nu kan somna om efter jag ammat Liam, beror helt och hållet på bad klockan är då han vaknar och vill ha mat.

God natt!
/N


Knattebio!

Goddagens!

Precis hemkommen från city town!
Alicia har varit på knattebio med mommo sin, och medans dom var gick jag o Liam ner till polisen för att göra ett pass, men såklart när man väl tar sig dit så hade dom inte öppnat än! Nog för att jag var där halv 10 på morgonen :p

Alicia tyckte bion var sådär, hon ville hå när det var 5 minuter kvar(filmen var 30min lång)
Fast hon är ju inte så mycket för tecknade filmen, och det där var tydligen en sån där konstig tecknad film..
Men kul att dom har knattebio :)

Efter bion gick vi upp på Mat&Prat för att äta frukost/lunch.
Och efter det gick vi runt och strosa på stan :)
Liam har fått sig en ny sparkdräkt, med älgar på och en ny snutte, med älgar på, från doffy för sitt presentkort han fick på dopet :) Blev pengar över också..
Hittade en jätte fin o gullig bäverfi**a(mössa) i Liams strlk, men den kostade 399, kändes ju grymt dyrt för en sån pass liten mössa!

Och till Alicia hittade jag ingenting, var på PoP eftersom hon har en massa presentkort där, men hittade just ingenting som var då wow..
Hon hade redan det finaste som fanns i affären :p

Har hunnit slänga ihop ett bröd som är i ugnen, ett litet mer "nyttigare" bröd med en massa frön osånt, hoppas det blir bra!
Fick smaka det igår när jag o elin + barnen var o hälsade på Malin och Charlie :)
Efter det for vi o hämtade upp Alicia o sen gick vi ut på en promenad i det härliga höstvädret! Och sedan gick vi hem o surrade av oss :)!

Haft sån jävla sprängandes huvudvärk i 3 dagar, nästan migrän aktigt.. Ont som fasen! Vet inte om det beror på att jag tagit bort kolhydraterna? Kanske behövs då man ammar..?

Om det är bättre ikväll ska jag gå på bandet framför tvn ikväll!
Måste bara åka o hämta det från förrådet på Tuna!

Have a nice day!


Så här får det bli..

Då jag var lite osäker på vad det sägs om lchf och gi vid amning gick jag in o Googla det, och som vanligt finns det dom som är för och emot!
Men nånting jag blev lite skraj för vad
att det stod att vid snabb viktminskning utsöndras det gifter i kroppen som går ut i modersmjölken.
Så nu efter jag läst alla sidor för och emot har jag bestämt mig för att köra min egna diet som kommer att vara så här
- INGET socker, alltså yoghurt, drickor, saft, sylt, godis, etc.
- En rejäl nedskärning av kolhydrater, dvs att äta potatis, ris och pasta så sällan som möjligt, och när jag väl äter det så blir det fullkorn och väldigt lite!
- Inget bröd och sånt dyrligt!
Och MOTIONERA!

För hur mycket jag än vill gå ner så kommer ju Liam i förstahand!!
Men på detta sätt ska jag försöka sakta men säker att gå ner i vikt, eller iaf gå ihop mig, till den 27 november!

Imorgon ska jag på efterkontrollen, så då ser vi om det är OK att börja träna..


TGIS

TGIS!(thanks god is sunday)
Nu är äntligen familjen hel igen♥
Mannen i huset kom hem ikväll, och han har varit saknad av oss alla tre!

Denna helg har varit lugn och mysig!
Mommo har sovit här med oss♥
I lördags så åt vi frukost framför tv:n allihopa :) Efter frukosten for mommo hem, o jag och barnen fick ut i det fina, varma höstvädret!
Gick upp till dagiset och sedan till lekplatsen.

Efter drygt en timma gick vi hem igen för att göra i ordning middagen som vi skulle bjuda momma/mommo och moffa på :) Älgköttsgryta och ris!
Medans medans maten stod o puttra på spisen bakade jag och Alicia med playdooh deg :)
När maten var uppäten så inväntade vi hockeyn, och till den så smaskade vi i oss panacotta som jag gjort! Så jäkla gott!
Och Alicia satt så sött vid sitt bord o rita, som jag ställde in i vardagsrummet :)

Idag har vi bara varit hemma, hela dagen lång!
Planen var att vi skulle fara o umgås med min tremänning och hennes barn, men Alicia somnade sittandes breved mig i soffan just innan vi skulle fara, så planen blev ändrad :p
Så medans hon sov passade jag på att förbereda palten som jag bjudit Nicoline på till middag idag :)

När vi skjutsade hem Nicoline ikväll så svängde vi förbi kvantum för att små handla, bl.a. Blomkål, zucchini, aburgine, paprika och en STOR godispåse ;) ooops. Lät ju nyttigt till en början va ;)? Men i morgon börjar det nyttiga livet, nämligen lchf, därför jag köpt sånna där konstigheter!

Så efter att vi ätit halva godisskålen så mår jag illa som en gris just nu! Och jag var egentligen inte ens godis sugen, åt vara för att jag bestämt i fresgs att jag skulle käka godis idag..
Nu ångrar jag mig o tänker aaaaaldrig mer ska jag äta godis! Och jag lovar att imorgon när jag vaknar är den känslan borta och omvandlad till, åååh vad jag är godis sugen ;)
Det är som konstigt det där, när man väl bestämt sig för att man ska fuska o äta godis då är man inte det minsta sugen, men när man inte får äta då har man abstinens!

Näe nu ska jag lägga gossen i sin säng, som just nu ligger så mysigt på min mage/bröst♥ Och Alicia ligger tätt intill mig o sover♥ Finns inte så starka ord som kan förklara min kärlek till mina älskade, underbara små mirakel♥
Jag älskar er!
Och kärleken till min älskade fästman går inte eller att förklara med ord! Du är helt enkelt världens bästa!

Och med dom orden säger jag god natt!

/N


Bokat o klart!

Då var det bokat o klart!
Den 27 november åker jag och barnen ner till pappa i 2 veckor :) Lääääängtar!
Hade sån tur att vi fick plats i samma plan som mormor kompis, Sonja, och på hem vägen åker jag samma plan som sonja och mommo :) Så då slipper jag åka i planet själv med barnen, det var de jag oroade mig mest för, nog för att Alicia är så lugn av sig, men ändå ..
TACK farmor för födelsedags presenten(hon betalar halva resan)!
ÅÅH va kul se ska bli!
Men måste fixa lite saker tills dess..
- Pass till Liam
- Uv dräkter till båda barnen
- En syskonvagn(som jag får låna av en kompis)
Säker en massa mer som jag just nu inte kommer på :p
 
 
Känns lite trisst att lämna Simon hemma, men han kan ju inte följa pga av jobbet :( Det kommer att spruta tårar från mig när vi står på flygplasten och ska säga hej då :(!!
Men då bestämde vi att vi ska unna oss en resa någon annanstans hela familjen :) Nästa höst!
 
Så nu har jag alltså 2 och en halv måndad på mig att gå ner minst 10kg! På måndag börjar jag med lchf, och tar hem gåbandet!!
 
Hade en helt underbar fördelsedag igår ♥ Det bästa av allt var att Simon var här på min födelsedag, första gången på dessa fyra år tillsammans, men så är de då man är född mitt i älgjakten ;)
Hade nära o kära här på frika hela eftermiddagen/kvällen ♥
När alla hade farit dammsög, skura och plockade jag undan o sedan satte jag arlset i soffan o tog det bara lugnt innan det var dags att gå till sängs!
 
Och fick otroligt fina presenter, trodde man hade slutat få presenter i den här åldern ;)
Fick en friggebod, parfym och en plastbunke av mommo o moffa.
En lampa och smycken av familjen Tandlund.
Pengar av svärmor m familj, mamma, ray, oscar o tonni, och även barnen fick presenter av tonni, kläder från PoP.
4 koppar med arsetter till av Elin.
En bukett med rosor och en övernattning på pitehavsbad av Simon ♥ Bara jag och han, men det blir ju inte fören jag slutat amma..
Och halva resan betald till pappa av farmor.
Så fick en heel del!
 
Nu har vi precis ätit sen lunch/tidig middag, och ska snart fara o hämta ut paketet som jag beställt från jotex och lagerhouse :)
Sedan ikväll ska vi bara vara hemma o mysa på, mormor kommer hit o sover, då Simon har farit upp till byn för att jaga!
Måste ha varit jobbigt för han att fara idag, då Alicia kramade om han o sa, Näää pappa, far inte! ♥
 
Hejpahej
/N
 
 
 
 

Hipp hipp hurra!

Börjar man bli gammal när man tycker att ens födelsedag är som vilken dag som helst ;p?

Varit o lämnat sessan på dagis, efter det passade jag på att fara o handla det som behövs till tårtan :)

Just nu sitter jag o ger lilleman mat.
Elin och Isabelle är på väg hit o ska umgås med oss :)!

Sen när jag hämtat hem sessan ska vi baka negerbollar o slänga ihop tårtan som vi ska bjuda på när folket kommer i eftermiddag :)

Det hade gått jätte bra för sessan att vara blöjfri på dagis igår :) När jag kom o hänta henne hade dom precis tagit på henne blöjan efter hennes begäran, och när hon kom hem(efter hon bajsat) fick hon ta på sig trosorna igen, och var utan blöja tills hon gick o la sig :)
O då var vi ute o lekte också :)!


Ha en fortsatt bra dag!
/N


Så duktig ♥

Våran duktiga tjej var helt blöjfri igår efter dagis :)! Och då var vi iväg med bilen, hon var ute o lekte hos mommo, utan blöja, och hände ingen olycka :) Blir 7e dagen idag utan blöja :)
Och idag skulle dom testa ha henne utan blöja på dagis, för första gången, spännande :)!
Behöver jag ens säga hur stolt jag känner mig över våran lilla prinsessa ♥ Men samtidigt känns det lite vemodigt, sanningen kommer ikapp en att hon inte någon bäbis nå mer, nu är hon ju "stora" tjejen! ♥
 
 
Igår var jag o mamma o solade, ray satt i bilen o väntade med Liam :)
Efter solningen gick vi, och mommo, o fika på Friends by bo, drack en choklad latte, mmmh så gott det var!
När vi var klar där skjutsade jag hem mamma o ray o for sedan o hämta hem Alicia från dagis :)
 
När vi kom hem ställde vi oss o gjorde trolldeg, som vi sen bakade med, men den blev lite för lös, så vi satte undan den för att torka lite o tog fram playdooh degen istället, satt i lekte/baka med den i över en timma :)
Sen när Simon kom hem böt vi bara om o for sedan till mommo o ray för att äta middag, mammas kycklinggryta o ris, som jag längtat så efter :)!!
Och där blev vi till kvällen..
 
 
Nu sitter jag här i soffan, Liam sover här breved mig..
Ska faktiskt göra älgköttsoppa för första gången i mitt liv :) Får se om den blir ätbär :p ..
 
 
Påtal om något helt annat..
Far en Gul skåpbil, med polsk regnr, och rekar här i Rutvik/björsbyn!
Samt en man på cykel som far o försöker sälja nå små träfigurer, och (låtsas) vara stum! Och säkert ser om man är hemma..
Hujja, tycker sånt är så förbannat obehagligt! Jag som är så jävla mörkrädd, blir ju inte bättre av att man vet detta!
 
Näe nu ska jag gå o börja med köttsoppan..
 
/N
 
 

aj aj :(

Välkommen härliga måndag, som verkar bjuda på en härlig och fin höst dag!
Får se vad vi hittar på att göra denna förmiddag..
Eftermiddagen är redan fullspäckad..
Kl 16 kommer en liten tjej o säljer jultidningar, kl 17 kommer en man från trygghansa o ska prata om barnens försäkringar o sen efter det ska vi ut på gården o röja för imorgon kommer matjorden :) O därefter hade jag tänkt klämma in en solning :p
 
Igår var det en städdag! ochdet var verkligen på tiden..
Dammtorka, dammsög, skurade o tvättade upp all tvätt.
Hade en liten hjälpreda som hjälpte mig att dammtorka :) Men sen blev hon less o ville titta tv istället :p
När städningen var kvar gav jag lunch till alicia o sen gick jag o natta henne.. Och medans hon sov passade jag på att skura, för annars har man små söta fotspår i hela huset :p
 
Efter hon hade vilat slägde jag ihop middag, korvstroganoff o ris och efter middagen gick vi ut för att få friskluft!
Gick först till lekparken ovanför oss, och sedan till dagiset uppe på antberget :)
Efter drygt 1 1/2  timma gick vi hem igen för att mötta upp pappa S som hade kommit hem :)! Vi var två överlyckliga tjejer över att se pappa, och en överlycklig gosse!
 
När vi kom in fick båda barnen hoppa in i ett bad!
Och när dom var klara satte vi oss i soffan med en skål med chips o popcorn o titta på tv :)
 
 
Igår var Alicia blöjfri hela dagen :)!
Förutom när vi var ute o lekte, då hade hon kissat en skvätt i blöjan, men resten av dagen var hon helt blöjfri :)
Hände en liten olycka på morgonen, men hon kom på sig själv o sa oj mamma jag kissa, så sprang vi på pottan så kissade hon reseten där, kom bara lite grann på golvet..
Men på kvällen ville hon ha blöjan på eftersom hon föröskte att bajsa, men stackarn är så hård i magen att hon bara gråten nör hon ska till o bajsa, o än har det inte kommit nå, och lika ont har hon på mogonen :( Föröskt få i henne russin(som hon älskat innan man börja ge en massa godis), men det vägrar hon att äta.
Så ska fara o köpa messmör som jag ska sätta i vällingen i hopp på att det blir bättre!
 
Nu ska jag gå o mojjsa ner mig o soffan med mina älskade barn innan vi tar tag i denna dag!
 
/N

Lite nytt :)

Klickade precis hem nya gardiner och en ny lampa till Alicias rum :)
 



Så duktigt ♥

Denna dag har erbjudit skratt, dans, musik, stan, mat o mys!

Började morgonen med morgongympa efter frukosten :)
Slog på musik på hög volym, så stod jag o Alicia o dansa för fulla muggar :) hon gjorde som jag sa o gjorde, upp med armarna, skaka på rumpan, upp med benen osv :) gullungen ♥ Och mamma/mommo och Liam tittade på :)


For sedan in till stan för att lyssna på mammas kompis som skulle sjunga i missions kyrkan. Var riktigt rogivande att lyssna på, inte varje dag man går till kyrkan ;)
Alicia, hon somnade i rays famn, så kul tyckte hon att det var :p
Kanske är det man ska göra vaje söndag, gå till kyrkan ;)

Innan kyrkan så hann vi gå på några affärer, köpte 3 nya trosor till Alicia :)
Som varit så himla duktig idag! Har bara bytt 2 kissblöjor, första var nattblöjan och den andra var blöjan hon hade få vi var på stan, resten har hon kissat på pottan :) Min duktiga tjej ♥

Efter kyrkan gick vi till Max som fick stå för matlagningen idag :)

Nu ikväll har vi haft myspys ♥
Alicia somnade på vägen hem från stan, så hon vaknade inte fören just efter sju..
Medans hon sov såg jag o Liam en film på 5an, "Remember me". Riktigt bra film, grät som ett barn i slutet!

När Alicia vaknade poppade vi popcorn som vi smaskat i oss medans vi tittat på körslaget o myst :)
Och hör o häpna, vi har även smaskat i oss polly o dumle :)!!
Hade en överlycklig tjej när jag frågade om vi skulle äta godis, eftersom att det inte är det vanligaste vi gör i detta hem, försöker att inte ge henne godis då jag tycker att små barn inte ska ha mycket av den varan!!

Så vi har ätit en o annan godis :) dom 4a första var riiiiiiktigt goda, sen blev jag ärligt talat äcklad o besviken! Trodde det skulle vara godare än de var..
Fy farao så sött! Håller mig till den 70% mörka chokladen istället..
Fast inte konstigt då jag nästan hållt mig från godis o sånt i 3 månader..

Nu har vi mojjsat ner oss i sängen o tittar på Alvin och gängen som Alicia fick av sin mommo igår ♥
Hon verkar tycka om den, skrattar o ler emellanåt :)

Från det ena till det andra...
Har tappat mint 40 läsare av att jag inte länkar ut på Facebook då jag skrivit ett nytt inlägg. Och orsaken till att jag inte länkar ut är att det inte går via mobil appen! Det tycker jag att dom borde fixa!
Och med det säger jag god natt!

/N


Lördag

God morgon världen..eller menar Sverige...eeh Norrland, är nog ingen utanför Norrbotten som läser, så vi tar det från början, God morgon NORRLAND :)

Ska börja med att berätta o skriva hur duktig våran älskade Alicia har blivit ♥
I onsdags efter dagis så tig ja bort blöjan o tog på henne trosor för att potträna henne..
Först hände de en olycka, men efter den kom hon o sa till varje gång hon ville kissa :) och även när hon ville bajsa, men då gick det mindre bra, försökte säkert 4ggr med att gå på pottan o kacka men till slut ville hon själv att vi skulle ta på blöja, så då gjorde vi de och då tog det inte många minuter så bajsa hon :)
Samma var det i torsdags och igår, då har hon fått gå med trosor ett tag, och ingen olycka har hänt, hon har kommit o sagt när hon har velat kissa :)♥
Men efter några gånger vill hon ha blöjan på sig igen, men det är ju en bra början :)


Ligger i sängen o ammar Liam, Alicia ligger breved mig o är vaken och mamma ligger o snarkar ;)
Magen min kurrar o ropar efter frukost, så direkt gossen har ätit klart sin frukost kliver vi upp!
Hade gärna sovit nån timma till, men tror min älskade dotter har tagit morgon nu, bara att gilla läget o kliva upp :)

Igår var jag, Liam och mamma o handla, o Alicia var o lekte med ray undertiden..
När vi kom hem slängde jag ihop en älgtårta som Simon fick ta med sig upp till byn :) Så dom har något gott att smaska i sig där i jaktstugan!

Mot kvällsidan kom käre mamma hit ♥
Hon gjorde en vikväktarpizza som vi åt till fångarna på fortet :)
O när det var slut slog vi på en film, kvarteret skatan tror ja den hette..

Jaa får se vad denna dag har att erbjuda?

/ N


Haha ursäkta

Haha blir lite skrivfel när jag skriver från iphååen, den ändrar ju orden hela tiden!
får be om ursäkt ;)


Redan!

Då var det torsdag(redan), en dag närmare till den icket efterlängtade helgen!
Eftersom S ska fara o jaga, o vara borta hela helgen..
Jag kommer nog vara den enda som inte kommer att längta efter helgerna, eftersom att jag kommer att vara gräsänka varje helg, ett tag framöver(tills jakten är slut).. BLÄÄÄ!

Fanns ingen ork till att blogga igår kväll, la all tid till att bara vara på kvällen ♥

Men innan det hade jag/vi fullt upp!
Först slängde jag ihop älgskav o potatismos till middag, o när jag stod o lagade maten kom mommo o moffa förbi :)
Moffa, han gick ut o målade, men han hann inte måla länge så börjafettet att SPÖ regna! Från att vara toppen ödet till att regnet bara öste ner! Jävla skumt..
När middagen var uppäten och undan plockad begav vi oss ut för att jag skulle få fortsätta att måla bodan, eftersom det blev kanon väder igen, o medans jag gjorde de underhöll Simon barnen o fixade lite i bilen emellanåt :)

Efter ett tag ville gumman gå in, så då gjorde vi de..
Duschade henne o sen gick Simon o natta henne, tog mindre än 10 minuter så sov hon :p
Resten av kvällen spenderade vi i soffan framför tv:n..

Natten har varit mindre kul för min sessa ♥
Hon vaknade efter ett nångång o grät, försökte lugna o trösta henne, men hon grät bara mer o mer.. Förökade fråga om hon hade ont någonstans, och efter en stund tog hon sig på vänster öra o sa aaaj! Så gav henne en supp och tillslut så somnade hon om ♥
Och när hon somnade om så tog det inte länge så vakna Liam o ville ha mat :) o sen vaknade alicia rätt så tidigt, just före åtta nångång..
Så jag har alltså inte sovit så jätte bra i natt..

Idag har Alicia fått vara hemma från dagis..
Ringde till VC, men dom tyckte att vi skulle avvakta eftersom hon inte har feber eller är medtagen, och hon verkar inte ha nå ont i örat nu..
Båda mina små barn håller på att bli förkylda ♥Liam är jätte täppt i näsan av o till, och Alicia börjar också bli lite snorg..

Hela förmiddagen har vi suttit i soffan o bara myst ♥
Var nyss ut i garaget o målade sista varvet på dörrarna till bodan..

Nu ska jag gå o fixa lunch till gumman, sen får vi se om vi går o vilar en stund.
Har sån fruktansvärd huvudvärk! Kommer från nackhelvetet!

Hejpahej!


Växer så det knakar! ♥

Liam fick en OK stämpel i rumpan av läkaren på 2 månaders kontrollen idag ♥
Han väger nu 5470g och är 60cm lång :)

Efter läkarbesöket for vi hem, tankade lilleman o sen la jag han i vagnen o började måla bodan!
När jag hade 3 ynka plankor kvar att måla på framsidan blev Lism olycklig o otröstbar i vagnen, så fick avbryta för att gå in o ge han mat, så nu ligger han o äter ♥
Får se om jag hinner måla dom där plankorna innan det är dags att hämta hem gumman, tror inte det.. Men då får jag måla klart när Simon kommer hem!

Var ändå tur att han ville äta, för höll på att få mjölkstockning, så har fått sitta o tok massera bröstet medans han har ätit, så nu har det släppt! Som tur är!!
Hade mjölkstockning 2 ggr med Alicia, och det är det VÄRSTA jag någonsin varit med om.. Så jag är alltid skit orolig att jag ska få det igen.

Nåväl, uppdatering kanske sker mot kvällskvisten om orken o tiden finns!

/N


Mysdag ♥

Ny duschad lägger(läs sätter) jag mig i våran renbäddade säng för att ge Liam sitt godnatt mål, och tänkte samtidigt passa på att summera dagen som har varit..

Började dagen med att mojjsa i sängen med en väldigt trött o svår väckt prinsessa ♥
Frågade henne -ska vi kliva upp nu?
-Nää mamma, ligga här, inte kliva upp..
Men när jag frågade om vi skulle kliva upp o titta tv så sken hon upp o sa, JAA mamma, kom nu :) gullungen ♥
Såå då klev vi upp, slog på barnprogram och medans hon åt frukost framför tvn gjorde jag mig själv i ordning.. För att sedan göra båda barnen klara o sen fara ner till dagis..

När vi hade lämnat henne på dagis fog vi hem, jag åt frukost o tankade lilleman o for efter det in till stan för att möta upp bäste vännen Elin o ta en fika ♥
Hann även gå i några affärer också, köpte nya leggings till mig själv, ett nattlinne med Pippi Långstrump på och hår klämmor till Alicia o en pyjamas, tjocksockar och dregglisar till lilleman :)

På väg hem från stan for vi o hämtade upp gumman på dagis o for sen hem.
Eftermiddagen/kvällen har bestått av playDoh bak, ritning, solning och soffhäng framför tvn..

Nu har Liam ätit klart o somnat, så nu ska Simon få hålla om mig så även jag får fånga skönhets sömnen innan det är dags för Liam att äta igen :)
Lillgumman sover sen länge tillbaka, hon somnade i bilen på väg till solningen efter sju nångång o har fortsatt sova sen dess :)
Haha hela familjen har suttit i bilen o väntat medans jag har fått lite färg :p♥ Nog är dom snälla som följer! Men så äre när man bär på maten ;)


Justja, måste ju berätta att våran gosse har börjar greppa saker :)
Idag när Simon höll fram tummen försökte han förbrilt få tag i den, och till slut lyckades han o kreppade tag i den, och gjorde det några gånger..
Han har även börjat sparka fötterna mot djuren som hänger i babysittern när han sitter i den :) Oj vad tiden går fort tycker jag! Han utvecklas för varje dag! ♥


God natt gott folk!
/N


Bilder

Hihi blev "några" bilder ;)


Dopet ♥

Ska börja med att tacka alla som kom på Liams dop, och gjorde den lyckad och oförglömlig ♥ TACK!
 
Dagen som sagt blev jätte lyckad!
Liam var så snäll o glad i kyrkan, och även Alicia :)
När prästen började att prata sken Liam upp o började skratta o prata tillbaka till prästen, såg så kul ut :)
 
Då vi var klara i kyrkan åkte vi alla till lokalen på tuna där vi åt smörgåstårta, fikade o umgicks ♥
Öppnade en massa fina presenter som Liam fick av alla.
Efter en massa prat, skratt o fika så var vi klara med dopet för denna gång, får se om det bli något fler dop för oss ;)
Städade klart allt innan vi gick, slapp vi stressa dit idag o göra det.. 
Tack alla som hjälpte till  ♥ Ingen nämnd, ingen glömd! 
 
När vi kom hem gick vi förbo Niko o ellie där alla i simons släkt hade farit..
Fikade och umgicks lite till.
VÄL hemma, efter åtta nångång, satte vi igång o städa, plokade undan allt som var framme o gjorde det snyggt o rent :)
Sen satte vi oss i soffan o titta på en söndags film :)
Och när den var slut gick vi till sängen, tror vi alla somnade ganska fort :p
 
Har fått sova bra i natt, Liam har sovit från ca 00-06.30, 07-10 :) Och Alicia vaknade 9.30 o var go med mig ♥
Till våran förvåning hade simon kommit hem från jobbet, fanns inget att göra, så han var hemma på jour :p
Men sen ringde dom tillbaka han oså kom han hem till 4 igen..
 
Under den tiden så hann jag tvätta upp all tvätt som var i tvättkorgen, dammsuga lite o mysa med mina älskade barn i soffan ♥ Och leka med Alicia i hennes rum medans Liam låg o sov..
När kl började närma sig fyra så slänge jag ihop en middag. fläskfilepasta..
Och när middagen var uppäten och undanplockad så fick vi ut till lekplatsen för att leka :) O ingen var gladare än våran prinsessa :)♥ Så roligt att se henne så glad och lycklig :) ♥
 
När vi hade varit ute i drygt en timma gick vi hem igen för att sen fara till ica på porsön o hämta ut ett paket o handla hem lite frukost :)
Har fått mitt paket från buzzador.. Denna gång(min första) var det hårprodukter som jag ska prova på, och fick även 5 shampo som jag ska dela ut till 5 vänninor. Spännande :)
Det jag ska testa är 1 shampo, 1 balsman, hårinpackning och nå värmeskyddande spray elle va de nu va :p
 
Nu liggen sessan o sover sen en timma tillbaka, när vi kom hem från affären fick hon hoppa in i duschen o sen gå till sängen, tror det tog minde än 5 minuter så somna hon, alldelens själv :)
Men då har hon inte vilan på hela dagen ...
 
Jag o älsko sitter i soffan o tittar på "Underbart är kort" och käkar popcorn, och Liam sitter i sin babysitter o sparkar på djuren som hänger ner o snackar för fullt :) Gull pojken ♥ Faktiskt första gången han sparkar på dom :)
Vi har precis varit o tagit en all tvätt som jag hade hängt ut för att torka, men fick hänga upp dom inne istället, så det blev dubbejobb :p Men så blir det när jag var optimistisk och trodde att sommaren var tillbaka ;)
Fast det var 35 grader varm i solen på altanen, så hade jag bara tagit in dom innan det blev kallt o fuktigt hade dom nog varit torra :p Men men det hjälps inte...
 
 
Jojustja, måste ju berätta att det var "fuskar" dagen igår!
När jag började mitt "nyttiga liv" så sa jag att på Liams dop ska jag banne mig fuska, och det gjorde jag också..
Åt några negerbollar och sega kola snittar, frågar är då....Var det värt de? JAJJOMENSAN, det var sjuuuuukt gott!
Men nu får jag stå mitt kast o vara förbannat sötsugen igen. fast egentligen har sötsuget aldrig riktigt gått över..
Men jävlar när jag slutat amma o börjar med LCHF, då VET jag att jag slipper detta jävla sockersug, för det försvann helt då jag körde de efter jag fått Alicia..
LÄÄÄNGTAR tills jag får börja banta på allvar, då ska kilorna rasa o centimetrerna minska!
 
Näe gott folk, nu ska jag fortsätta att titta på tv och mysa med mina prinsar ♥
Lägger upp några bilder på ett annat inlägg, gör det via telefonen så slipper jag ladda upp bilder till datorn ;)
 
/N

Ingen rubrik

God tidig morgon!
Sitter här i sängen o ammar Liam, trött som jag är tänkte jag skriva några rader här för att hålla mig vaken :p
Fick avbryta amningen o gå o byta blöja eftersom att han brakade loss mitt i maten ;) o inte så lite heller, har aldrig hört det braka så mycket o högt från en sån liten rumpa :p
Plus att jag gav han lite nödroppar då jag var upp o böt på han, sög även lite med näsfridan, och nu är han inte de minsta täppt, skönt!
Tror att mina små barn håller på att bli förkylda ♥ fast det har man ju räknat med då dagistiden(läs basillusktiden) har börjat..

Idag är det dagen D(op) :)
Liiite nervöst är det, vet egentligen inte varför?
Men man vill ju att allt ska gå smidigt och vara perfekt, är ju ändå en stor dag i ens liv :)
Och att maten ska räcka till alla, det är min största oro, att det inte ska göra!
Fast oftast så oroar man sig helt i onödan, oså blir det massor över..

Var igår på dagen o häntade alla smörgås tårtor o for o lämna dom i lokalen, sen på kvällen var vi dit o fixade till det sista i lokalen.,

NU har han både ätit o "rapat" klart, så nu ska jag lägga ner han i hans säng o fortsätta min "skönhets" sömn..

God natt!
/N


One day left!

God morgon, då var lördagen här, en dag närmare dopet ♥
 
Jag o Alicia sitter o äter frukost, Liam ligger på bordet o tittar på, och Simon ligger i sängen o sover :p
Hela sovrummet luktar som en spritfabrik! Men han luktar alltid sprit, oavsett om han druckigt en öl eller 20!
Fast han ska inte få sova länge till, då vi har en massa att göra idag.. Eller massa o massa, men allt tar sin tid..
 
Vi ska föra o hämta upp alla smörgåstårter(på 3 olika ställen) ..
Fara på dollar o köpa plastglas o lite konfetti, fara till lokalen o göra iordning det sista, så ska jag hinna sola också! Och emellan allt detta ska det ju ammas också :p Så som sagt, det kommer att ta sin lilla tid...
 
Men igår så var jag, barnen, mamma o ray o handlade allt till dopet.
Sen for vi o lämnade allt o lokalen, + att vi ställde iordning borden som dom ska vara, och dukade.. Så det är nästan färdigt!
 
 
Hihi va söt han är Liam, han har hittat sina händer :)
Så han håller upp händerna ovanför sig o ser helt förvånad ut :p
 
Näe nu har jag fasiken inte tid att sitta o skriva mer...
/N
 

RSS 2.0